Vlada združila Muzej slovenske osamosvojitve in Muzej novejše zgodovine Slovenije

Ministrstvo za kulturo, 20. januar 2023 ― Vlada je s sklepom združila Muzej slovenske osamosvojitve in Muzej novejše zgodovine Slovenije ter ustanovila nov javni zavod Muzej novejše in sodobne zgodovine Slovenije. V novem javnem zavodu se bo okrepilo strokovno raziskovanje, vrednotenje in predstavljanje sodobne zgodovine, ki pretežno sovpada z začetkom procesa osamosvojitve Slovenije.

Informativni dan: Ustvarjalna Evropa v letu 2023 sreča Obzorje Evropa

Ministrstvo za kulturo, 13. januar 2023 ― Informativni dan Ustvarjalna Evropa v letu 2023 sreča Obzorje Evropa je namenjen predstavnikom kulturnega in ustvarjalnih sektorjev, ki s svojo dejavnostjo segajo na področje raziskav in inovacij. Predstavljene bodo priložnosti za financiranje mednarodnega sodelovanja in povezovanja, ki jih omogočata programa Ustvarjalna Evropa in Obzorje Evropa. Prijave do 24. januarja do 13. ure.

Raziskava o vključevanju umetnikov s posebnimi potrebami

Ministrstvo za kulturo, 13. januar 2023 ― Informacijska mreža za mobilnost v kulturi (angleško On the Move – OTM) vabi strokovnjake na področju uprizoritvenih umetnosti k sodelovanju v raziskavi "Čas za ukrepanje: kako pomanjkanje znanja v kulturnem sektorju ustvarja ovire za umetnike s posebnimi potrebami in občinstvo". Rok za izpolnitev vprašalnika o vključevanju umetnikov s posebnimi potrebami je 30. januar 2023.
še novic